Goede voornemens: van intentie naar actie in 2024

3 januari 2024

Goede voornemens: een traditie die ongeveer 4000 jaar geleden is begonnen. In deze tijd leefden de Babyloniërs, die tijdens hun nieuwjaarsvieringen een belofte deden aan de goden. Ze spraken bijvoorbeeld af om geleende voorwerpen terug te geven of al hun schulden af te betalen. Voor ons is de jaarwisseling het moment om een belofte aan jezelf te doen door persoonlijke doelen te stellen.

Goede voornemens? Die houdt toch niemand vol

De top tien populairste goede voornemens staat vol met gezondheidsdoelen: afvallen, stoppen met roken, minder alcohol drinken, meer sporten en ga zo maar door. De eerste week van januari is het superdruk in de sportschool en kom je buiten verrassend veel hardlopers tegen. Na een week of twee begint die drukte alweer af te nemen en gaan de meeste voornemens de prullenbak in.

Kies voor leuke voornemens

Om in één keer van 3-gangendiners, kerstborrels en vakantie naar een strak regime van gezonde kost en volop beweging te gaan, valt niet mee. Als je vastberaden bent om dit jaar je goede voornemens vol te houden, maak het jezelf dan niet te moeilijk zo vlak na de feestdagenperiode. Richt je op concrete en behapbare doelen, en probeer er iets leuks van te maken. Neem je bijvoorbeeld voor om in het weekend een extra (of extra lange) wandeling met de hond te doen in plaats van simpelweg te zeggen dat je dit jaar meer moet bewegen. Leuke dingen zijn veel makkelijker om vol te houden!

Ik ga dit jaar…

Vaker afspreken met vrienden

Tijd doorbrengen met andere mensen is niet alleen gezellig, maar ook goed voor je. Door sociaal contact voel je je gelukkiger en meer ontspannen. Bovendien geven al die goede gesprekken je meer energie, creativiteit en inspiratie.

Dus zoek een gezellige plek uit om bij te praten of onderneem samen een leuke activiteit. Wat dacht je van een ontspannend tochtje op het water, laat samen je hersenen kraken tijdens een uitdagende escape room of geniet van een hapje of een drankje bij de horeca in de gemeente Aalsmeer. 

varen-in-aalsmeer

Lokaal kleding shoppen

Online heb je misschien oneindig veel keuze, maar alles wat je aan kleding nodig hebt, vind je ook gewoon in Aalsmeer en Kudelstaart. Naar de ‘echte winkels’ gaan heeft meerdere voordelen:

  • Je krijgt meer beweging: fietsen naar het winkelcentrum, door de winkels struinen, kleding passen, tel maar op die beweegminuten!
  • Je steunt de lokale winkeliers.
  • Je weet zeker dat jouw aankopen goed bevallen.

Welke lokale kledingwinkels ga jij bezoeken dit jaar?

lokaal-winkelen-aalsmeer

Goed voor mezelf zorgen

In de chaos van het dagelijks leven vergeten we vaak onszelf een beetje liefde te geven. Dus, waarom niet besluiten om jezelf wat vaker op de eerste plaats te zetten? Neem de tijd. 

Of het nu gaat om een rustgevend bad, een wandeling in de natuur, of gewoon even een momentje voor jezelf met een goed boek. 

Denk ook eens aan fijne persoonlijke verzorging. Verwen je haar met een kappersbezoek, laat je huid stralen bij de schoonheidsspecialiste of neem eens een pedicure of ontspannende massage. Het mag van alles zijn, zolang jij je er goed bij voelt!