Lokale samenwerking levert mooie cheque op voor Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer

19 oktober 2023

Lokale ondernemers John Keunen, oprichter van Groupcard, en Peter Sparnaaij, medeoprichter van Aalsmeer.Nu, brachten een bezoek aan de watertoren van Aalsmeer. Met trots overhandigden ze een cheque van € 600 aan Dick de Kuijer, voorzitter van Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer. “Deze speciale donatie wordt door ons uiteraard in dank aanvaard.”

De stichting bestaat volledig uit vrijwilligers die zorgen voor de activiteiten in en rondom de monumentale watertoren aan de Westeinderplassen. Dankzij hen verwelkomt de toren talloze bezoekers uit binnen- en buitenland. “De watertoren is eigendom van de gemeente Aalsmeer en zij verzorgt het onderhoud. Als stichting hebben we de verantwoordelijkheid op ons genomen om de watertoren geschikt te houden voor alle soorten activiteiten voor de inwoners van Aalsmeer en iedereen die hiervoor belangstelling heeft. Er zullen zeker weer nieuwe en vervangende investeringen op ons pad komen en hierbij kunnen we deze extra donatie zeker gebruiken”, zo legt de Kuijer uit.

Logo watertoren pronkt op Westeinderpas

De schenking is het resultaat van een samenwerking tussen media- en designbureau Aalsmeer.Nu en Groupcard, initiatiefnemer van de Westeinderpas. De watertoren heeft de twee in Aalsmeer gevestigde ondernemingen samengebracht.

De Westeinderpas is de onlangs gelanceerde lokale cadeaukaart van Aalsmeer en Kudelstaart. In het ontwerp van de pas komen de iconische elementen van de gemeente terug: de bloemen, de Westeinderplassen en natuurlijk ook de watertoren. Hierbij is dankbaar gebruikgemaakt van het kenmerkende logo van de toren, destijds ontworpen door Aalsmeer.Nu.

“Als echte Aalsmeerders hebben wij van Aalsmeer.Nu in 2015 een pakkend logo en uitstraling mogen ontwerpen voor het iconische gebouw, de watertoren van Aalsmeer”, vertelt Sparnaaij. “Wij vonden het dan ook heel leuk om ons ontwerp, bij de presentatie, op de Westeinderpas te zien pronken en hebben daar uiteraard onze medewerking aan verleend.”

Lokaal betrokken zijn

In plaats van de reguliere kosten voor de gebruiksrechten van het ontwerp te berekenen aan Groupcard, heeft Aalsmeer.Nu gekozen voor een gezamenlijke donatie aan Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer. De actie past goed in het straatje van Keunen: “Bij Groupcard zit lokaal betrokken zijn in ons DNA. We zijn altijd bezig met het verbinden van lokale partijen, op een manier dat iedereen daarvan profiteert: inwoners, ondernemers, verenigingen en goede doelen. Kortom: de hele gemeenschap. Het is mooi dat we met deze samenwerking iets kunnen betekenen voor een Aalsmeerse stichting.”

Vanuit hetzelfde idee is de Westeinderpas ontstaan. De cadeaukaart moet ervoor zorgen dat er meer omzet bij lokale ondernemers terechtkomt, zodat zij op hun beurt meer kunnen teruggeven. “Lokale ondernemers geven jou je eerste baantje, sponsoren plaatselijke sportclubs en verenigingen en zorgen voor gezellige versiering en verlichting op straat”, legt Keunen uit. Inmiddels doen meer dan 80 ondernemers in Aalsmeer en Kudelstaart mee. Ontvangers van een Westeinderpas kunnen hun cadeaukaart hier in delen of in één keer besteden.